Calatorii
Veneția – Orașul gondolelor
Forma gondolelor a fost concepută pentru a se potrivi canalelor înguste ale Veneției. Au aproximativ 11 metri lungime, iar forma lor simetrică, zveltă, le permite să se deplaseze cu ușurință prin apele puțin adânci și înguste ale orașului. Gondolele sunt construite din lemn de nuc și brad și necesită multe ore de muncă pentru a le crea manual.
Culoarea neagră a gondolelor este o altă caracteristică distinctivă. Inițial, gondolele erau pictate în diferite culori, dar în secolul al XVI-lea guvernul orașului a impus legea prin care toți gondolierii își vopseau bărcile în negru. Acest lucru a fost parțial pentru a reduce costurile, dar și pentru a crea un aspect uniform și pentru a distinge gondolele de barjele de serviciu.
Călătoria cu gondola necesită îndemânare și practică. Gondolierul trebuie să stăpânească utilizarea vâslei unice a bărcii, care este folosită pentru a împinge și a direcționa gondola prin canale. În plus, gondolierii trebuie să cunoască bine canalele Veneției, deoarece multe dintre ele sunt foarte înguste și au un curent puternic.
Astăzi, gondolele au devenit una dintre principalele atracții turistice din Veneția. Vizitatorii pot rezerva o plimbare cu gondola cu un gondolier profesionist, care le poate arăta canalele orașului, inclusiv atracții celebre, cum ar fi Marele Canal și Podul Suspinelor. Mulți gondolieri pot oferi, de asemenea, informații despre istoria orașului și atracțiile locale în timpul turului lor.
Calatorii
Primăria Veneției este în căutare de noi gondolieri
Primăria Veneției a anunțat săptămâna aceasta că este în căutare de noi gondolieri. Cerințele postului includ vârsta de 18 ani sau peste, studii de liceu, cunoaștere a înotului și deținerea unui certificat medical care dovedește „o constituție sănătoasă și robustă”.
Dar procesul de aplicare nu este o chestiune simplă.
În primul rând, gondolierii în devenire trebuie să se înscrie la un curs de formare – Arte del Gondoliere sau Arta Gondolierului.
Ei vor fi eligibili pentru asta doar dacă dovedesc că pot vâsli sau cel puțin dau semne că au ceea ce este necesar pentru a-și dezvolta abilitățile. „A putea muta gondola este cel mai important lucru”, a spus Andrea Balbi, președintele asociației de gondolieri din Veneția.
Pentru oricine este familiarizat cu învățarea să conducă în Italia, procesul de formare este la fel de riguros. Stagiarii trebuie să urmeze 30 de ore de lecții teoretice, timp în care vor învăța echivalentul pe căi navigabile a codului rutier. Aceștia vor invăța, de asemenea, limbile engleză și franceză, precum și despre istoria, arta și cultura Veneției, cu un accent deosebit pe modul în care a fost construit orașul și rutele sale de apă. Apoi ei vor beneficia de 10 ore de pregătire practică, care implică vâslirea unei gondole cu o singură vâslă, sub îndrumarea unui maestru gondolier.
-
Atletism2 luni ago
Florentina Iușco a fost suspendată pentru dopaj chiar înainte de startul JO
-
Diverse2 luni ago
George Simion a venit la Bacău ca să împartă casele de 35.000 de ruble rusești…pardon, euro!
-
Sporturi3 luni ago
Înot – Falcă Matheo Andrei, campion Național în proba de 400 metri Mixt
-
Sporturi3 luni ago
Înotătorul Robert Borcea (SCM Bacău) – dublu campion la Concursul Țărilor Central Europene
You must be logged in to post a comment Login